Forsesong 2019/20Utvikling heisomsetning

Pressemelding 7. januar 2020 - forsesong 2019/20

En svært god start på sesongen for alpinanleggene i Norge som viser til hele 15% oppgang i heiskortsalget per 31 desember.

- Det er en glede å kunne vise til denne økningen, sier Generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, og viser til en samlet økning i heiskortomsetningen på hele 15% mot samme tid i fjor.

Foreningen representerer alpinnæringen over hele landet med sine 200 medlemmer som står for ca 95% av heiskortomsetningen totalt i Norge. I fjor landet totalomsetningen i vintersesongen for alpinbransjen på 1,3 milliarder kroner. Oppdal og Bjorli er ikke medlem og er således ikke en del av statistikken. Tallene fra statistikkgrunnlaget er basert på et utvalg store og mindre alpinanlegg fra alle fylker som sammenlignes fra år til år, og tallene gjelder fra første åpningsdag i sesongen til og med 31 desember. Det svenske selskapet Skistar AB som driver alpinanleggene i Hemsedal og Trysil, er børsnotert og ikke med i denne beregningen før tallene for 1. kvartal er offisielle.

- Vi kom tidlig i gang med snøproduksjon i høst og for mange av våre medlemmer ble det også en rekordtidlig sesongstart i november med svært mange åpne heiser og bakker, og flotte vinterlige forhold som lokket folk ut. Dette bidro til godt sesongkortsalg og godt besøk i juleferieukene hos anleggene våre. Når vi får en så god sesongstart så viser dette at investeringene som er gjort de siste årene begynner å gi gode resultater og det er naturligvis vi i bransjen svært glade for. Det er hyggelig å registrere at folk virkelig vil ut på ski når forholdene lokker. Det er et «godt driv» nå. Fjelldestinasjonene våre melder om godt hytte- og leilighetssalg og vi ser økende trafikk fra utenlandsmarkedene som i stor utstrekning bestiller skiferie til Norge tidlig i sesongen. I tillegg ser vi en spennende økende investeringsvilje hos mange av våre større og mellomstore alpinanlegg som gjør at hele bransjen løftes frem og det kommer nye interessenter til. Flere større utviklingsprosjekter med både heiser, bakker, gondol, og større bygg for flere varme senger er allerede under planlegging i tillegg til at aktivitetstilbudene i bakkene og på destinasjonene stadig blir bedre, så dette lover veldig godt også for kommende sesonger, sier Camilla.

Noen detaljer fra landsoversikten:

Oppland Hedmark øker med 8%

Her utmerker Kvitfjell seg med en økning på 13% opp mot samme tid i fjor

Oslo omegn øker med 37%

Oslo Vinterpark har en økning på 41% som trekker de mindre anleggene opp

Buskerud øker med 5%

Her utmerker Norefjell seg med en økning på 20%

Telemark øker med 29%

Her er det Gausta som utmerker seg med en økning på 49%

Sør/Vest/Nordvest øker med 13%

Voss øker med 35% mens Hovden og Myrkdalen øker begge med 20% mot i fjor, til tross for noe utfordrende vær i vest. I denne perioden

- Vinteren har akkurat begynt og det er verdt å merke seg at det er svært gode forhold ute i bakkene til tross for at det akkurat nå er mildvær flere steder. Vi har et godt grunnlag for å holde på en lang sesong, så det er bare å krysse fingrene for kulde og påfyll av snø, og sjekke fnugg.no for lokale forhold. - Hvis det regner i byen snør det på fjellet pleier vi å si, så nå forbereder vi oss til å ta imot nye gjester hver uke fremover, og snart er det vinterferieuker over hele landet så da er det bare å avslutte med å ønske velkommen ut sier Camilla.

mvh

Camilla Sylling Clausen

Generalsekretær/daglig leder

Alpinanleggenes Landsforening (ALF)