Påske er best på ski!
22. feb 2022

For mange nordmenn hører påskefeiring, snø og ski sammen. Nå teller alpinbransjen ned til den første normale påsken etter pandemien - endelig kan vi ønske velkommen ut til påske på ordentlig!

  • Etter to vintre med amputert påskefeiring kan vi endelig se frem til en påske med gode skiforhold, aktiviteter og hygge uten smitteverntiltak sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen i bransjeforeningen «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner». For mange nordmenn er påske synonymt med hytte, fjell og lange, lyse dager i bakken. Påsketradisjonene er mange, og både påskefjellet og de mer bynære alpinanleggene som også fremdeles har veldig gode forhold, tilbyr noe for alle aldre og ferdigheter.

    - Fjelldestinasjonene har tettpakkede påskeprogram, dette er en av de mest aktive ukene i året hos våre medlemmer sier Camilla. Det er konserter, konkurranser, afterski, quiz, påskerenn og mye mer for både små og store alpingjester, og mange av aktivitetene rundt omkring i anleggene er inkludert i heiskortet.

Vårskiskjøring er et begrep og de fleste assosierer med lange lyse dager, aktiv skikjøring fra morgenen, og litt mer sosial profil utover dagen og ettermiddagen, - det være seg i solveggen på hytta eller på en uteservering i bakken. Og snøforholdene er gode over hele landet! Ikke la deg lure av gresset i byen. Dette har ikke vært den mest snørike vinteren, men det har vært kuldegrader og gode forhold for snøproduksjon. Nå har det vært kalde netter en periode og de fleste anleggene har benyttet muligheten til å etterfylle og produsere mer snø, slik at det skal tilbys ekstra flotte skiforhold i bakkene gjennom påsken. Flere anlegg melder også om herlig påfyll av nysnø, ja noen fikk hele 20 cm i natt så her er det bare å glede seg!


All nysnøen, og mer om forholdene og hva som er åpent ute i anleggene kan du også finne på fnugg.no – en reklamefri digital informasjonstjeneste drevet av alpinanleggene i Norge med over 130 anlegg å finne på kartet.

I år er det sen påske og våren har allerede meldt seg i byene, men interessen for å dra på ski og til fjells på ski er fremdeles stor, og båtpussen kan vente. Destinasjonene til fjells melder om gode bookingtall og stor pågang i påsken. Har du enda ikke bestilt påskeferie er allikevel muligheter, noe ledig er det alltid så det er bare å saumfare anleggenes hjemmesider.

Vi gleder oss ekstra til denne påsken, og står klare med åpne armer for å ta i mot gjestene - så det er bare ta frem solfaktor og komme seg ut på ski avslutter en forventningsfull Camilla Sylling Clausen på vegne av alle kolleger med skiheiser over hele landet.