Driftslederkurs SKITREKK - Beitostølen 2021

23-24 august holder vi kurs for driftsledere til skitrekk - hos Hotel Radisson på Beitostølen, med besøk hos Beitostølen skisenter.

Kurset skal gi en innføring i arbeidsoppgaver som sikrer kvaliteten i forbindelse med det arbeid som utføres i et alpinanlegg, med vekt på det ansvar og de plikter som er pålagt av offentlig myndighet. Teoriopplæring i kravene til Driftsledersertifikat for skitrekk.

• Kurset retter seg mot såvel ansatte i alpinanlegg som ønsker en generell grunnutdannelse og mot de som i tillegg ønsker å ta teoretisk eksamen i driftsledersertifikat for skitrekk.

Kursholder for Mads Mørch fra Oslo Vinterpark.

Her kan du lese mer om høstens driftslederkurs for SKITREKK

Direkte til påmeldingsskjema HER

HER kan du lese mere om hvilke krav som stilles fra Statens Jernbanetilsyn til det å være Driftsleder.

Husk å melde deg opp til eksamen - utføres av Statens Jernbanetilsyn. Påmelding HER

Driftslederkurs STOLHEIS - Hemsedal 2021

30 august - 2 september holder vi kurs hos Hotel Fyri i Hemsedal med befaring og redning i Hemsedal skisenter.

Bransjeforeningens driftslederkurs for Stolheis:

Kurset gir en innføring i de teoretiske kravene til driftsledersertifikat for stolheiser.

Kurset gir en opplæring i de viktigste utfordringene i forbindelse med redning Stolheis, og vi gir opplæring i de viktigste sikkerhets- og vedlikeholdsoppgavene i forbindelse med drift av stolheiser.

Kursholder fra bransjeforeningen er Mads Mørch, fra Oslo Vinterpark, og Per Ola Seim fra Hemsedal skipatrulje på evakuering.

Her kan du lese mer om vårt driftslederkurs for STOLHEIS

Direkte til påmeldingsskjema HER

HER kan du lese mere om hvilke krav som stilles fra Statens Jernbanetilsyn til det å være Driftsleder.

Husk å melde deg opp til eksamen - utføres av Statens Jernbanetilsyn. Påmelding HER

Kick-Off for vintersesongen - Norefjell

21-22 september 2021 blir det Kick-Off for vinteren, årsmøte, foredrag, minimesse og festmiddag på Norefjell ski & spa!

Endelig er det på tide å samle hele bransjen igjen. Vi satser på at ting er normalisert, og at vi alle er vaksinert i september, og gleder oss nå over å kunne invitere våre medlemmer til en samling igjen!På Norefjell skal vi avholde årsmøte, vi skal ha ulike foredrag med bla. fokus på snøproduksjon og forberedelse til en ny vintersesong, samt utvikling av sommeraktiviteter og destinasjonsutvikling, og det blir en mimimesse med utstillere fra våre bransjeleverandører og andre av interesse for næringen vår.

Mer om høstens store bransjesamling og lenke til påmelding finner du HER

Bransjens møteplasser

Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner holder kurs, møter og arrangerer studieturer og treff innenfor en rekke kategorier, flere ganger per år.

Årlige faste kurs er driftslederkurs for skitrekk og stolheis, skipatruljekurs, parkbyggerkurs og preppekurs (kurs i dokumentert opplæring for førere av prepareringsmaskiner).

Øvrige kurs arrangeres etter behov. Det kan være kurs om snølegging, sikkerhetsstyring, krisehåndtering, ledersamlinger, service- og destinasjonsutvikling og annen type bransjeinspirasjon. Kursene og samlingene holdes over hele landet, gjerne hos et medlem eller på en større fjelldestinasjon. Noen kurs krever et stort anlegg, for eksempel preppekurs der vi er avhengige av mange maskiner eller skipatruljekurs der vi jobber sammen med prehospitale tjenester og erfarne skipatruljer. Vi oppfordrer medlemmene til å komme med ønsker og innspill om behov for nye og andre typer kurs og samlinger.

Inspirasjonsdager

I januar 2020 arrangerte vi inspirasjonsdager på det nye hotellet FYRI i Hemsedal. Et fullbooket arrangement med mange interessante foredragsholdere. Les mer om dagene i nr 107 av bransjeavisen Skiheisen her.