Jo flere vi er sammen

Foreningen vår har mange samarbeidspartnere og god dialog med assosierte medlemmer som Norges Skiforbund, Brettforbundet, NIG, DNS og våre svenske kolleger i SLAO (Svenska Liftanläggningarnas Organisation).

Vi er også medlem i de internasjonale skiheisorganisasjonene FIANET og O.I.T.A.F. og foreningen er assosiert medlem i den internasjonale skipatruljeorganisasjonen FIPS.

Deltakelse i bransjefora og samarbeid, også internasjonalt, er viktig. Gjennom å ta del av det som skjer i et bredere perspektiv sikrer man utvikling, finner gode løsninger på felles utfordringer og kan sørge for at bransjeanbefalinger og retningslinjer oppdateres i tråd med gjeldende regelverk som hele tiden er i utvikling for vår og gjestens sikkerhet.

Eksempler på godt lagarbeid er samarbeidsprosjektet med Gjensidige som gjennom over tyve år sørget for at ca 25.000 hjelmer ble delt ut til gratis utlån i norske alpinanlegg. Et annet eksempel er den flotte parkveilederen for snowparks som har blitt til gjennom samarbeid med Skiforbundet og Brettforbundet.

Leverandørmedlemmer

Hver dag gjøres det en kjempejobb for å holde norske skianlegg i gang. Bakker skal prepareres, snø skal produseres og billettsystem må fungere. I tillegg må alt fra rørdeler, pumper, wire, og det maskinelle være på plass. Så skal det polstres, markeres og sikres, lages barneområder og parker. De ansatte trenger funksjonelle klær, skipatruljen må ha alt på stell og publikum må kunne tilbys utstyr og skiklær i shishoper og skiutleier landet over.

For å klare dette er man helt avhengig av solide og dyktige bransjeleverandører. Leverandører som utvikler produkter og tjenester som gjør at alpinanlegg kan tilby innholdsrike, konkurransedyktige og forbrukerorienterte skiopplevelser, drive sikkert og med fokus på miljø og bærekraft.

ALF har per i dag nærmere 40 assosierte leverandørmedlemmer innenfor en rekke kategorier, fra mykt til hardt. Som leverandørmedlem får man synlighet på leverandørsiden i medlemsavisen Skiheisen, 10% rabatt på deltakelse på Alpinmessen og en rekke andre fordeler.

Har du et firma med produkter eller tjenester som du ønsker å markedsføre/selge til norske alpinanlegg og ønsker nærmere informasjon om leverandørmedlemskap? Send oss en mail på: firmapost@alpinanleggene.no så forteller vi mer.