Store deler av høsten har for alpinbransjen gått med til å se på strøm-målere og til å skrive brev til Regjeringens politikere, men så kom kulda og snøen, og til helgen åpner endelig de første alpinanleggene!

- Ja nå har vi lagt noen tøffe år og måneder bak oss, med mye arbeid i forbindelse med pandemien og strømkrisen, en type jobbing som vi vanligvis ikke har trengt å bruke så tid på. Så nå synes jeg alpinbransjen fortjener en skikkelig god vinter, sier generalsekretær for bransjeforeningen, Camilla Sylling Clausen.

Kulda har holdt seg og det er gode forhold for snøproduksjon mange steder i landet nå. Da går det fort fremover. Anleggene som kan, legger snø døgnet rundt, og så er det maskiner og mannskap som skal i gang med å dose ut snøen slik at den fordeles i bakkene, og til slutt preppes til en fin såle. Da lages et underlag som blir godt å kjøre på ski på. Når vi nå også får hjelp fra himmelen, og snøen legger seg hvit og fin rundt på hyttefelt, på veier og på trærne, ja da lokkes de ivrige skigjestene våre frem med store smil.

- Det er noe spesielt med den første snøen, og det gir en ekstra dimensjon til skikjøringen når vi får et vinterlig preg over landskapet, sier Camilla. Nå satser vi på at kulda holder seg slik at vi kan fortsette å åpne mange flere anlegg, heiser og bakker i ukene frem mot jul.

Alle alpinanleggene oppdaterer selv sine åpningsdatoer, snømengder, og åpne heiser og bakker via bransjeforeningens egen informasjonstjeneste fnugg.no der om lag 130 alpinanlegg er med, fra nord til sør, og øst til vest i landet.

Per onsdag 23 november har foreløpig Kvitfjell alpinanlegg, Nesfjellet alpin, Norefjell skisenter og SkiGeilo varslet at de åpner deler av anleggene til helgen. I tillegg åpner Skimore Oslo én bakke.

Detaljer og eventuelt flere anlegg som kan bli klare til helgen, kan hentes fra fnugg.no her.

- Da gjenstår det bare å ønske alle sammen velkommen ut igjen! - avslutter Generalsekretæren for alpinanleggene.

Åpent API hos fnugg.no – mulighet for å hente data fra alpinanleggene. Ved ønske om direkte uthenting og bruk av data fra fnugg.no til egne sider kan mer informasjon hentes her: https://fnugg.no/artikler/api/

Kontaktinformasjon, bilder eller fler kommentarer:

Camilla Sylling Clausen
Generalsekretær
Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner

Mobil 92405217 – camilla@alpinogfjell.no

Fakta:

Foreningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner representerer 220 alpinanlegg og 10 av de største destinasjonsselskapene i fjellregionene i Norge. Årlig omsettes det om lag 7,5 millioner «betalte skidager» i Norge, og i vintersesongen 2021/2022 fikk alpinbransjen en rekordsesong med en heiskortomsetning på 1,58 milliarder kroner.