Alpinbransjen i Norge fikk endelig oppleve en normalisert vintersesong igjen etter 2 år preget av nedstenginger, stengte grenser og smitteverntiltak. Og lysten etter å stå på ski og reise til fjellet har definitivt ikke blitt borte med pandemien. Vi har hatt svært god trafikk til tilnærmet alle våre medlemsanlegg sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i foreningen «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner».

Det temabaserte landsdelsselskapet representerer 220 medlemmer som utgjør 98% av heiskortsalget i Norge.

Når alpinbransjen summerer opp sesongen kan vi endelig presentere en skikkelig god og travel vinter igjen – det er veldig hyggelig. Våre medlemmer har kjempet hardt de siste årene med alle smitteverntiltak, nedstenging og stengte grenser, og det er verdt å minne om at også denne sesongen startet litt i motbakke med fortsatt smitteverntiltak fra sesongstart og gjennom jula. Heiskortsalget i seg selv ble imidlertid mindre preget av tiltakene, mens øvrige reiselivsaktører og serveringssteder på destinasjonene fremdeles var rammet med avstand og antallsbegrensninger, samt testproblematikk og stengte grenser som rammet turistdestinasjonene. Desto gledeligere er det at alpinanleggene som regnes som hjørnestensbedrifter i mange kommuner, nå har tatt et byks og kan presentere solid vekst. Vekst som gir viktige ringvirkninger i kommunene og resten av reiselivsbedriftene. Også hos de mange mindre og bynære anleggene har trafikken vært svært god og dette gir oss et godt inntrykk av at folk fortsatt ønsker seg ut på alpine aktiviteter, over hele landet, og det er gledelig.

Alpinbransjen fikk en lang vintersesong med en sen påske det var knyttet spenning til, men glimrende forhold og etterlengtet vårskikjøring uten restriksjoner gav svært god trafikk også gjennom de viktige påskeukene. Etterhvert som grensene åpnet har utlendingene kommet tilbake fra alle våre viktigste eksportmarkeder som er Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland og England. Her ser vi tydelig utslag hos de aller største feriedestinasjonene og får en påminnelse om hvor hard pandemien rammet da grensene var stengt sist sesong.

Omsetningen fordelt seg hos de 15 største anleggene i Norge kan du lese her:

https://alpinogfjell.no/statistikk-og-fakta

Totalomsetningen fordelt den senere tid:

Nå er det sommerens aktiviteter som står for dør i alpinanleggene i Norge. Heisbasert sykling, klatrepark, sommergondoler og mye mer gøy å finne på ute. I Norge er det heldigvis også skisesong hele året og vi har 3 flotte sommerskidestinasjoner med Folgefonna, Juvass og Stryn sommerski i full drift. Jeg gleder meg til å se folk nyte sommeren til fjells, og jeg ser allerede nå frem til å se den første snøen falle om kanskje bare drøye 4 måneder, og da satser vi på en god gammeldags snørik drømmevinter, avslutter Camilla.

Kommentarer, vennligst kontakt:

Camilla Sylling Clausen

Daglig leder/Generalsekretær