Pressemelding fra Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner 7 desember 2022

Stor åpningshelg - sesongstart i flere av landets store og små alpinanlegg

Kulda kom tilbake etter en liten periode med mildvær og det er nå gode forhold for snøproduksjon mange steder i landet. En rekke alpinanlegg på Østlandet har i tillegg fått fine mengder med villsnø, og da går det fort fremover mot en stor åpningshelg der hele 17 alpinanlegg nå har annonsert sin første åpningsdag til helgen.

Nå produseres det snø døgnet rundt i store deler av landet, selv om været og temperaturene som vanlig varierer stort, på lik linje med strømprisene. Maskiner og mannskap er i full gang med å «dose ut» snøen slik at den fordeles i bakkene, og til slutt preppes til en fin såle.

- Ja, nå åpner endelig flere av medlemmene våre dørene for sesongen og det ligger nypreppa fine hvite bakker klare til å ta imot gjester i alle aldre og ferdigheter. Parker begynner så smått å komme til med elementer opp hopp, og hver uke fremover mot juleferien vil tilbudet i landet blir bredere ettersom flere heiser, bakker og anlegg vil åpne når kula varer og det forhåpentligvis kommer mer snø til alle, sier generalsekretær for bransjeforeningen til alpinbransjen Camilla Sylling Clausen i dagens pressemelding

Per onsdag 7 desember har foreløpig 17 anlegg annonsert åpning til helgen her:

https://fnugg.no/anleggstype/her-finner-du-dato-for-sesongstart/

I tillegg kommer de 13 som allerede har åpnet, her:

https://fnugg.no/anleggstype/her-er-det-apent-na/

(I tillegg kommer Skimore anleggene og Oppdal skisenter som viser til egne sider)

Sesongkortsalget har vært godt kan mange av våre medlemmer melde, og det betyr at vi kan glede oss til å se norske gjester fylle bakkene våre med glede og latter igjen i ukene som kommer. Mot jul kommer også de utenlandske gjestene tilbake og da gleder vi oss over at vi kan tilby en skikkelig god gammeldags julestemning med snø på trærne og gode forhold for en hyggelig juleferie, som også er en kjempegod norgesreklame, avslutter Sylling Clausen

Alle alpinanleggene oppdaterer selv sine åpningsdatoer, snømengder, og åpne heiser og bakker via bransjeforeningens egen tjeneste https://fnugg.no/ der om lag 130 alpinanlegg er med, fra nord til sør, og øst til vest i landet.

Åpent API hos fnugg.no – mulighet for å hente data fra alpinanleggene.

Ved ønske om direkte uthenting og bruk av data fra fnugg.no til egne sider– kan mer informasjon hentes her: https://fnugg.no/artikler/api/

Foto Ola Matsson

Kontaktinformasjon, bilder eller fler kommentarer:

Camilla Sylling Clausen
Generalsekretær
Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner
Mobil 92405217 – camilla@alpinogfjell.no

https://alpinogfjell.no/

Fakta:

Foreningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner representerer 220 alpinanlegg og 10 av de største destinasjonsselskapene i fjellregionene i Norge.

Årlig omsettes det om lag 7,5 millioner «betalte skidager» i Norge, og i vintersesongen 2021/2022 fikk alpinbransjen en rekordsesong med en heiskortomsetning på 1,58 milliarder kroner.

Alpinnæringen omsetter om lag 4 millioner gjestedøgn hver vinter, hvorav om lag 2 millioner er utenlandske gjester.