Hva var Norske Fjell?

Norske Fjell SA ble opprettet 16. november 2017. Selskapet er et temabasert, geografisk grenseløst landsdelsselskap og sluttresultatet av en 4,5 års lang prosess som startet gjennom den nasjonale strukturprosessen, etablert av Nærings- og fiskeridepartementet i 2013. Formålet har vært å restrukturere og effektivisere reiselivssamarbeidet i landet med målsetning om bedre utnyttelse av offentlige og private midler, flere gjester og bedre lønnsomhet for reiselivsbedriftene.

Norske Fjell SA er sammen med andre tunge reiselivsaktører som SAS, Scandic, Hurtigruten etc, representert i Norsk Reiseliv som representerer 95% av reiselivet i Norge.

De opprinnelige stifterne er destinasjonsselskapene i Hemsedal, Norefjell, Trysil, Hovden, Telemark, Lillehammer, Narvik, Geilo, samt Alpinanleggenes Landsforening (ALF).

Ett av hovedmålene for Norske Fjell SA var å synliggjøre alt det flotte og spennende som norsk fjellterreng har å tilby både sommer og vinter, slik at man gjennom attraktive produkter og tjenester oppnår økt antall gjester, hele året.

En «sammenslåing» av Alpinanleggenes Landsforening og det temabaserte landsselskapet Norske Fjell, er en historie som starter i de aller minste alpinanleggene drevet på dugnad av ildsjeler. 
Historien fortsetter med alle de mindre og mellomstore anleggene rundt om i vårt langstrakte land, anlegg som rekrutterer og skaper skiglede i ung alder. Norge som alpint reisemål utvikles, tiltrekker stadig nye gjester fra andre markeder og vokser som en alpin-nasjon. Interessen for alpin skikjøring har bidratt til å skape mange av de flotte fjelldestinasjonene som har utviklet seg i Norge de siste 50 årene. Steder som i takt med økende interesse og utvidede behov har lagt grobunn for et stadig større og bedre tilbud, og yrende handel og næringsvirksomhet som igjen skaper og trygger arbeidsplasser året rundt.

6 november 2020 dannet vi derfor ett selskap, med navnet «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner» og vi ser frem til å fortsette arbeidet sammen med det nye styret og etterhvert en forsterket administrasjon.