Slik jobber vi

Synlighet og kommunikasjon er viktig for oss. Vi forsøker gjennom pressemeldinger og mediedekning å vise hvordan bransjen jobber, for å øke bevisstheten rundt hva som ligger bak det å drive alpinanlegg og tilknyttede næringer i fjelldestinasjonene.

Mediene er også et viktig hjelpemiddel for faktaopplysninger om snøforhold, åpningstider, arrangementer, sikkerhetsarbeide og stemningsrapporter fra medlemmene våre.

Gjennom media og sosiale medier ønsker vi å inspirere folk til å komme seg ut, til å legge feriene til våre flotte destinasjoner, og til å være aktive i de mange næranleggene. Vi ønsker å vise frem det mangfoldet av tilbud våre medlemmer byr på, fra de aller minste skitrekkene til de aller største reisemålene.

fnugg.no

Fnugg er en vær- og føremeldingstjeneste for alle norske alpinanlegg som er medlemmer av bransjeforeningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner. Vårt mål er å samle norske vinterdestinasjoner på én plass, og skape entusiasme rundt de fantastiske stedene landet vårt har å tilby.

Tjenesten er helt reklamefri og den er eiet og drevet av oss. Hver dag kan folk som jobber ute i anleggene våre, enkelt oppdatere data om været, førret, åpne heiser og bakker eller legge inn en melding om hva som skjer. No fake news!

Sosiale medier

Her jobber vi på flere flater.

@alpinanleggogfjell heter vår konto på Instagram. Kanskje mest en konto for bransjen, der vi viser oppdateringer fra medlemmene våre. Ofte tagger de selv bilder og videoer med #livetbakheiskortet - en tagg vi også bruker mot publikum for å vise nettopp litt mer fra livet bak heiskortet.

fnugg.no har egen Instagramkonto, som vi bruker for å inspirere alle våre gjester som særlig liker snø, brett og ski. Kontoen heter @fnugg.no og her er det over 30 tusen som allerede har tagget minnene sine med #fnugg Bare å trykke på taggen altså, så får man inspirasjon og oppdaterte føremeldinger med personlig vri, fra hele landet!

Få Facebook har vi også egne sider med samme utgangspunkt. Bransjesiden Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner ser du her og siden for publikum fra fnugg ser du her.

I tillegg har vi en lukket arbeidsgruppe for alle som jobber i alpinanleggene og ute i destinasjonene våre. Denne bruker vi flittig til å oppdatere om viktige nyheter og hendelser, slik at vi forsøker å spare noen mailer. Gruppa kan du finne her og man må besvare noen spørsmål for å få godkjent medlemskapet.

Pressemeldinger

 • From lock down to the joy of skiing - The key to success

  Les mer
 • Sterk fremtidstro for utvikling i de norske fjellregionene

  Les mer
 • Vinterferie!

  Vi gleder oss enormt til å fylle skibakkene i vinterferien!

  Pressemelding 18 februar 2021

  Les mer
 • Nytt navn - styrket selskap

  Les mer
 • Til helgen åpner alpinanleggene og sesongen er i gang

  Det har vært uvanlig mildt og lite snø i november, men endelig ser vi at en del alpinanlegg kan tilby åpne heiser og bakker til helgen.

  Les mer
 • Denne helgen åpner ytterligere 15 anlegg for vintersesongen!

  Les mer
 • Ansettelse Prosjektleder

  Turid Backe-Viken blir ny prosjektleder i bransjeforeningen for Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner i Norge

  Les mer

Bransjen i media

 • Koronakrisen - hvordan vi jobbet

  Les mer
 • From lock down to the joy of skiing - The key to success

  Les mer
 • Sterk fremtidstro for utvikling i de norske fjellregionene

  Les mer
 • Gladnyhet for veldig mange!

  Arbeidet med smittevernveilederen som gir uttelling.

  Les mer
 • Norges største skidestinasjon har oppnådd suksess med å basere seg på 80 prosent internasjonale gjester.

  Nå kan det bli en vinter med kun norske gjester. Og med det følger brutale konsekvenser.

  Les artikkelen i Finansavisen.

  Les mer
 • Nakstad redder skisesongen

  Se videoen her.

  Les mer

Pressbilder

Har du spørsmål vedrørende norske alpinanlegg, vinterturisme eller skikjøring i Norge generelt? Ta kontakt med daglig leder Camilla Sylling Clausen (mail: camilla@alpinanleggene.no)

For hastesaker vennligst send sms til: +47 92 40 52 17

Ønsker du nærmere informasjon om norske alpinanegg så anbefaler vi også bransjens egen tjeneste: fnugg.no