Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner

Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner er bransjeorganisasjonen for norske fjelldestinasjoner og alpinanlegg i Norge. Viktige temaer for foreningen er sikkerhet, både i skiheisen og i bakken, å sikre gode rammebetingelser for bransjen, og " få flere på ski - oftere".

Foreningen jobber også aktivt for å øke bevisstheten omkring det arbeid som legges ned hos våre medlemmer hele året rundt. Destinasjonsutvikling, også i sommerhalvåret, har blitt viktigere for næringen de seneste årene.

Bransjeforeningen for skiheiser ble først stiftet i desember 1969 under navnet Norske Ski- og Fjellheisers Forening. I 1993 ble det etablert et heltidssekretariat og i 2003 fikk man navnet Alpinanleggenes Landsforening. ALF har vært en av de eldre alpin-landsforeningene i Europa og har god og kontinuerlig dialog med bransjeforeningene i Norden og alpelandene.

Foreningen eier og driver også den reklamefrie tjenesten fnugg.no. Målet med tjenesten er å samle norske alpinanlegg på én felles plattform for å informere om vær- og føreforhold, åpningstider, priser, åpne heiser og bakker mm. Tjenesten skal også skape entusiasme, oppmerksomhet og kjennskap til alle de små og store anleggene som finnes i hele landet. Tjenesten har instagramkontoen @fnugg.no og bruker taggen #fnugg

Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner var i november gjennom en ny prosess der vi endret navnet til det nåværende, og inkluderte destinasjonsselskaper i de store fjelldestinasjonene i medlemsmassen. Foreningen har ca 210 alpinanlegg som medlemmer, fra de minste til de største alpinanleggene. I tillegg har vi nå hele 8 store destinasjonsselskaper i fjellene med oss. Det gjør at foreningen organiserer omtrent 95% av alpinnæringens samlede heiskortomsetning, og har en tydelig stemme for å tale bransjens sak.

Vil du bli medlem i bransjeforeningen vår?

Ordinært medlemskap

Vi er bransjeforeningen i Norge for både alpinanlegg, og for destinasjonsselskaper i fjellene. Medlemmene våre spenner fra det aller minste skitauet til den aller største fjelldestinasjonen i Trysil, der hoteller, restauranter, skiskoler, skiutleie osv. er med.

Driver du en skiheis eller et destinasjonsselskap og et medlemskap virker interessant? Send oss en mail så sender vi deg mer informasjon!

Leverandører

Vi har også over 50 firmaer som medlem og disse kaller vi for leverandøremedlemmer. Dette er firmaer eller selskaper som leverer varer eller tjenester som det er naturlig å knytte opp mot våre medlemmer. Disse representerer alt fra skiheiser, kortlesere, skiutstyr, snøproduksjonaanlegg og lys ti bakken, til sykkelstativer, førstehjelpsutstyr, utstyr til vedlikehold, el-bil ladere, løypekart osv, stor variasjon og alle er velkommen som leverandørmedlem hvis det kan virke interessant.

Leverandøremedlemmer får rabatt på messen vår, kan annonsere i bransjeavisen vår til en god pris og de får tilgang til å kontakte våre over 200 medlemmer direkte.

Vi hører gjerne fra deg om du har et produkt som kan være av interesse for medlemmene våre!

Bransjeforeningen viktigste virkeområder

  • Sikkerhet
  • Media/statistikk
  • Kurs/opplæring
  • Informasjon
  • Messe
  • Næringspolitikk
  • Leverandøravtaler
  • Fnugg.no
  • Marked
  • Bærekraft

Styret og administrasjon

Kontakt oss